2014. augusztus 26-28. között háromnapos alkalmazás-fejlesztő nyári iskolát szervez a BME Mobil Innovációs Központ 1app 1etem címmel. Kortól és képzettségtől függetlenül várunk minden érdeklődőt, aki szeretne betekinteni az okostelefon-alkalmazások fejlesztésének világába, valamint szeretné megtenni az első lépéseket azon a rögös úton, amelyen végül mobilalkalmazás-fejlesztővé válhat. Várunk továbbá olyan alkalmazás-fejlesztőket, akik valamely okostelefon-platformon jelenleg is dolgoznak, fejlesztenek, de szívesen megismerkednének a többi platformmal is.

A rendezvényen a látogatók betekintést nyernek a három legelterjedtebb mobiltelefon és tablet operációs rendszerre, az Androidra, az iOS-re, és a Windows Phone-ra való alkalmazások fejlesztésének mikéntjébe. Ezzel párhuzamosan fejlesztőeszközöket, háttértechnológiákat, és a munka során hasznos fortélyokat ismerhetnek meg a Mobil Innovációs Központ alkalmazásfejlesztő szakemberei, valamint vendégelőadók által tartott előadásokon és “műhelygyakorlatokon” keresztül.

A háromnapos rendezvény ingyenes, de a helyek korlátozott száma miatt regisztrációhoz kötött. A rendezvényre online, a rendezvény honlapján lesz lehetőség jelentkezni. Az 1app 1etemmel kapcsolatos további hírek és információk kapcsán figyelje a Mobil Innovációs Központ és az 1app honlapját, Facebook csatornáját.