Önkéntes munkavállalást segítő alkalmazás nyerte az 1APP fejlesztő versenyt

Átadták a tavaly ősszel meghirdetett 1APP mobilalkalmazás-fejlesztő verseny díjait. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Mobil Innovációs Központ (BME, MIK), valamint a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Zrt. (NISZ) által meghirdetett versenyre a szervezők olyan saját fejlesztésű, magyar felhasználóknak szóló alkalmazásokat vártak, amelyek egy közösség számára nyújtanak hasznos szolgáltatásokat. A verseny célja a programozók legfiatalabb generációjának támogatása volt, akikben megvan a mobilalkalmazások fejlesztéséhez szükséges informatikai tudás, kreativitás és nyitottság.

Dr. Pap Lászlo BMEVetési Iván NISZ

A tavaly ősszel meghirdetett versenyre 2018. február 20-ig összesen 11 olyan nevezés érkezett, ami megfelelt a pályázati kritériumoknak. A beérkezett pályamunkákat a NISZ és a BME Mobil Innovációs Központjának szakértői értékelték. A zsűri a fejlesztések egyedisége mellett az alkalmazások által nyújtott felhasználói élményt, a dizájnt és a dokumentáció minőségét értékelte.

A verseny fődíját a Teamly Apps vehette át, melynek tagjai a programozásért felelős Zeisler Márton és a UI-t készítő Uyen Vicky Vo voltak, akik a VolunTime nevet adták önkéntes munkavállalást közvetítő mobilalkalmazásuknak. Az applikáció lényege, hogy segíti az önkéntes munkavállalók és az önkénteseket kereső szervezetek egymásra találását. A fejlesztés jó példa arra, hogy az okos eszközök hogyan segíthetnek akár a társadalmi szerepvállalásban is. A zsűri számára az ötlet nagyszerűsége mellett fontos szempont volt a letisztult dizájn és az egyszerű használhatóság is.

Zeisler Márton 1.díj

A második díjat egy soproni középiskolás diák, Horváth Roland kapta, aki egy játékos közösségformáló alkalmazást fejlesztett. A Try Not To Smile applikáció segítségével pár perc alatt, önfeledten kikapcsolódhatunk. A játék lényege, hogy a játékos vicces videók nézése közben minél tovább maradjon komoly, miközben az alkalmazás figyeli az arcunkat.

Horváth Roland 2.díj

A verseny harmadik díjazottja a Szilvás Anett-Tóth Bence páros lett, akik MoMAPP nevű alkalmazásukkal a vidéki nagyvárosok helyi közösségi közlekedésében nyújtanak segítséget. A fejlesztők ötlete jó kezdeményezés egy sokakat érintő probléma megoldására.

Szilvás Anett Tóth Bence 3. díj

Az ünnepélyes díjátadón a verseny dobogósai az oklevelek mellett 500, 300, illetve 150 ezer forint összegű pénzíjat vehettek át.