A versenyt a BME Mobil Innovációs Központ rendezi.

A MOBIL INNOVÁCIÓS KÖZPONT (MIK) a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal pályázati támogatásából alakult meg, amely egyetemek, akadémiai kutatóintézet, iparvállalatok, szolgáltatók, valamint tudományos kutatással vagy innovációval foglalkozó szervezetek együttműködésére épül. A Mobil Innovációs Központ azoknak a tudományos és műszaki kérdéseknek a megoldására jött létre, amelyek hozzájárulnak a jövő heterogén mobil és vezetéknélküli hálózataiban felmerülő problémák tisztázásához, a 3G-s szolgáltatások és a későbbi mobil és vezetéknélküli technológiák bevezetéséhez, és ezeken a hálózatokon korszerű alkalmazások fejlesztéséhez. Cél továbbá az említett témákba kis- és közepes vállalkozások bevonása.

Az egyedülálló szakmai profillal, valamint a legújabb mobil és vezetéknélküli alkalmazások fejlesztésére és tesztelésére szolgáló korszerű vezetéknélküli kommunikációs környezettel, tesztrendszerrel rendelkező MIK küldetése az alábbi lényeges elemekkel indul, és a gyorsan változó trendek és kutatási eredmények szerint fog majd bővülni, módosulni:

  • A nagy sebességű mobil és vezetéknélküli kommunikációs technológiák, köztük a harmadik generációs (3G) mobil rendszereket követő újabb technológiai irányok (B3G) kutatásának és fejlesztésének a támogatása.
  • A 3G/4G mobil és vezetéknélküli technológiák és hálózati szolgáltatások bevezetésének, az ilyen technológiákra épülő rendszerek és alkalmazások telepítésének, és azok független kör nyezetben történő tesztelésének az elősegítése.
  • A legújabb mobil és vezetéknélküli kommunikációs technológiák/szolgáltatások létrehozásának, fejlesztésének és gyakorlati alkalmazásának az ösztönzése.
  • Az egyetemek és az ipari cégek, kis- és középvállalatok szoros kutatási-fejlesztési együttműködésének elősegítése, és a mobil és vezetéknélküli technológiák és szolgáltatások fejlesztésére alapított kis cégek támogatása.

Hosszabb időtávra előretekintve a Mobil Innovációs Központ törekszik arra, hogy az általa művelt szakterületen Magyarország regionális kutatás-fejlesztési központtá váljon, továbbá, hogy ösztönözze a nemzetközi high-tech cégek betelepülését és tőkebefektetését hazánkban, hozzájárulva az ország technológiai színvonalának általános növeléséhez, új munkahelyek teremtéséhez és ezek által az ország gazdasági fejlődéséhez.